Gotland!

Jag har haft en underbar semestervecka på Gotland med Christoffer, Lowe och Macke. Det var medeltidaveckan v. 32. Tänkte skriva lite om vad vi hittade på och lägga upp lite bilder.

Jag har även hämtat hem min hundvalp men det skriver jag mer om i nästa inlägg :)

Lördag 7/8
Jag och Christoffer hämtade Lowe och Macke i Linköping sedan åkte vi till Oskarshamn. Tog färjan över till Visby. Stugan vi hyrde låg ca 7 km norr om Visby. Resten av dagen gick åt till att handla, grilla och spela kort.



Söndag 8/8
Vi ägnade dagen åt att strosa runt i underbart vackra Visby. På kvällen satt vi på gräset vid "strandscenen" och fick se vad som skulle bjudas under medeltidsveckan vad gäller sång, musik, gyckel och skådespeleri. En underbart varm augustikväll!



Måndag 9/8
Tillbringade dagen i Visby. Vi såg en gycklarshow, gick på marknaden och spelade mus-roulette. Musen skulle springa in i det hålet man satsat pengar på. Lowe och Macke vann :) Vi åkte även med ett rundturståg och fick reda på lite om Visbys historia.



Tisdag 10/8
En heldag på Fårö där vi njöt av fantastisk natur och självklart raukar. Åkte även förbi en gammal fiskeby.



Onsdag 11/8
Guidad tur i Lummelundagrottorna, bara 8 minuters bilfärd från vår stuga! Första dagen med riktigt fint och soligt väder så efter grottorna åkte vi till Tofta strand. Skönt i solen med lite kallt i vattnet :P På kvällen blev det grillning och sedan tornerspel. Det häftigaste tornerspel jag någonsin sett!



Torsdag 12/8
Vi åkte på utflykt till naturreservatet Närsholmen. Naturen var savannliknande och längs stenstranden kunde man hitta fosiler - stenar med utgjutningar av t.ex snäckor. Det blev även picknick i solen. Väl tillbaka i stugan blev det det årets kräftskiva med kräftor, snaps och många glada skratt :D



Fredag 13/8
För det första är detta ej någon otursdag utan min och Christoffers turdag för vi träffande för första gången fredag den 13:e augusti för 6 år sedan. Vi åkte in till Visby och gick på medeltidsmarknaden, vi tänkte gå in i den fina kyrkan men det var bröllop så vi fick bara se den från utsidan. På kvällen blev det en spännande eldshow "Skönheten och odjuret". Riktigt häftig och en bra sista kväll på Gotland.



Lördag 14/8
Städning av stugan och hemfärd. Vi hann gå en stund på marknaden och se en gycklarshow "bleka bruden" - en parodi på svövit :)



En fantastisk vecka på Gotland med världens finaste pojkvän och de bästaste vänner man kan ha är slut. Jag kan varmt rekommendera en semester på Gotland och speciellt till medeltidsveckan!



MIN VALP <3

Den 15:e augusti hämtar jag hem min valp! Den dagen är redan speciell eftersom jag och Christoffer varit tillsammans i 6 år då <3

Valpen är en Australian Kelpie, en hane, som heter Meringa's Isildur.

På lördag åker jag, Christoffer, Lowe och Macke till Gotland en vecka - ska bli så skönt med semester!!

Bild: Världens sötaste lilla valp som snart flyttar hem till oss :)



RSS 2.0